INTERNAT

Om du vill bo på vårt internat var beredd på en sak – du kommer att få en galet rolig tid! Att bo på internat ger minnen för livet och vi kan garantera att du kommer att växa som människa. Även din vardag kommer bli enklare eftersom du slipper pendla. Och det finns alltid någon att prata och plugga med. När man bor på internat skapas en familjekänsla och starka band som varar livet ut.

ELEVHEM

På Ösby finns 6 elevhem: 3 med 12 rum, 2 med 15 enkelrum, 1 med 6 rum

Varje internathus har gemensamt allrum, kök, tvättstuga och dusch där man kan låsa om sig.

I köket finns kyl, frys, spis och mikrovågsugn och andra köksartiklar. Några av rummen har egen toalett och det finns wifi (trådlöst internet) i alla hus.

ARBETSKLÄDER

Vid ombyte från arbetskläder finns omklädningsutrymmen och det finns en tvättstuga i maskinhallen. Inga arbetskläder ska finnas på internatet.

HUSDJUR

Vi har ett hundstall med plats för ett 20-tal hundar. Nytt och fräscht stall där elever med egen hund kan hålla sina hundar under lektionstid. I anslutning till hundstallet är förberett för en träningslokal. Kolla först med oss om du vill ta med ditt djur.

TA MED EGEN HÄST

Har du egen häst? Vi kan erbjuda plats för din häst i vår lösdrift, vilket innebär att den går i en stor hage med halmad ligghall och uppvärmt vatten samt fri tillgång på grovfoder.

Vi har en stor upplyst paddock med bra underlag och mycket trevliga ridvägar. Om du vill träna i ridhus finns det möjlighet till det på SORF som ligger ca 1 mil från skolan.

Kontakta vår stallförman Sanna Wilén Olsson för mer information om uppstallning på tel. 0224-74 88 24.

ELEVHEM

Vad behöver man ta med sig?
Eget täcke, kudde, överkast, lakan, örngott, kudde och handdukar. Ta gärna med egna växter och annat som får dig att trivas i ditt rum. Ta med egna gardiner, gärna långgardiner att dra för då vissa elevhem saknar persienner.
Fönstrens mått: B:1,40 H:1,70.

För klädvård finns tvättmaskin och torktumlare. Tag med eget tvättmedel.

Du behöver tre egna hänglås (varav ett klass 1) till kläd- och bokskåp.

Mattider:
Frukost 07.30-08.15
Kaffe 09.45-10.15
Lunch 11.00-12.20
Kaffe 13.45-14.20
Kvällsmat 16.00-16.30
Kvällsfika 20.00-21.00

VAD KOSTAR DET?

Vi erbjuder helinackordering som kostar 950 kr/vecka. Då ingår logi, frukost och middag. Vi bjuder på lunch till alla våra elever.

Vill du ha eget boende på annat håll kan du exempelvis vända dig till Salabostäder tel. 0224-858 00.

Linjebuss 60 går mellan skolan och Sala.

TOVE MARTINOFF

NATURBRUKSPROGRAMMET DJURVÅRD

”Vi som har egna hundar med oss till Ösby lär känna varandra och lär oss om olika typer av hundar. Vi har en bra gemenskap. Dessutom kan vi ta med sig hundarna till vissa lektioner.”