INTERNAT

Om du vill bo på vårt internat var beredd på en sak – du kommer att få en galet rolig tid! Att bo på internat ger minnen för livet och vi kan garantera att du kommer att växa som människa. Även din vardag kommer att bli enklare eftersom du slipper pendla varje dag. Internatet är i dagsläget öppet måndag morgon till fredag eftermiddag och bemannat med personal både dagtid och kvällar/nätter.  På elevhemmen finns det alltid någon att prata och plugga med och det skapas en familjekänsla med starka band som många gånger varar livet ut.

ELEVHEM

På Ösby finns 6 elevhem med ett 80-tal rum tillgängliga.

Varje internathus har gemensamt allrum, kök, tvättstuga och dusch där man kan låsa om sig.

I köket finns kyl, frys, spis och mikrovågsugn och andra köksartiklar. Några av rummen har egen toalett och det finns wifi (trådlöst internet) i alla hus.

ARBETSKLÄDER

Vid ombyte från arbetskläder finns omklädningsutrymmen och det finns en tvättstuga i maskinhallen. Inga arbetskläder ska finnas på internatet.

HUSDJUR

Vi har ett hundstall med plats för ett 20-tal hundar. Nytt och fräscht stall där elever med egen hund kan hålla sina hundar under lektionstid. I anslutning till hundstallet ligger en fin träningslokal. Kolla först med oss om du vill ta med ditt djur.

TA MED EGEN HÄST

Har du egen häst? Vi kan erbjuda plats för din häst i vårt stall eller i lösdriften, vilket innebär att den går i en stor hage med halmad ligghall och uppvärmt vatten samt fri tillgång på grovfoder.

Vi har en stor upplyst paddock med bra underlag och mycket trevliga ridvägar. Om du vill träna i ridhus finns det möjlighet till det på SORF som ligger ca 1 mil från skolan.

Kontakta vår stallförman Sanna Wilén Olsson för mer information om uppstallning på tel. 0224-74 88 24.

ELEVHEM

Hur går det till att få plats på internatet?
I samband med att du blir antagen får du via gymnasieantagningen ett välkomstbrev från oss. I välkomstbrevet finns en länk som tar dig till en dold sida med e-formulär du ska fylla i inför din skolstart. I e-formulären ansöker du också om boende.

Tänk på att du har rätt mailadress registrerad hos gymnasieantagningen.

Vad behöver man ta med sig?
Eget täcke, kudde, överkast, lakan, örngott och handdukar.
Ta med egna gardiner, gärna långgardiner att dra för då vissa elevhem saknar persienner.
Fönstrens mått: B:1,40 H:1,70.
Inred gärna med  växter och annat som får dig att trivas i ditt rum.

För klädvård finns tvättmaskin och torktumlare. Du använder eget tvättmedel.

Du behöver tre egna hänglås (varav ett klass 1) till kläd- och bokskåp.

Mattider:
Frukost 07.30-08.20
Kaffe 09.30-10.15 *
Lunch 11.00-12.30
Kaffe 13.30-14.15 *
Kvällsmat 15.30-16.15
Kvällsfika 20.00-20.30

*Ingår ej i priset

VAD KOSTAR DET?

Vi debiterar 178 skoldagar/10 månader varje läsår.

2 månader om året debiteras 17 dagar och 8 månader om året debiteras 18 dagar.

Detta innebär att alla lov redan är inräknade.

Jan-Feb: 3230:- för kost + logi

Mars-Maj + Aug-Dec: 3420:- för kost + logi

Vill du ha eget boende på annat håll kan du exempelvis vända dig till Salabostäder tel. 0224-858 00.

Linjebuss 60 går mellan skolan och Sala.

TOVE MARTINOFF

NATURBRUKSPROGRAMMET DJURVÅRD

“Vi som har egna hundar med oss till Ösby lär känna varandra och lär oss om olika typer av hundar. Vi har en bra gemenskap. Dessutom kan vi ta med oss hundarna till vissa lektioner.”